Βρήκα στο Α/Β συσκευασμένα μύδια που διατηρούνται στην ψύξη ζωντανά για λίγες μέρες και με ημερομηνία λήξης. Φυσικά τα προτίμησα από τα χύμα.
Τα καθαρίζω τρίβοντάς τα με το σύρμα της κουζίνας και βγάζω τη μικρή φουντίτσα που έχουν. Όσο πιο δύσκολα βγαίνει, τόσο πιο φρέσκα είναι.
Τα πλένω με μερικά νερά και πετάω όσο είναι ανοιχτά.
Τα πλένω με μερικά νερά και πετάω όσο είναι ανοιχτά.
6 comments:
Mμμμμμμμμ νοστιμότατοοοοοοο!!!!
Ναι αλλά τα πιο νόστιμα τ αέχω φάει στην πατρίδα σας :)
τα μύδια τα σβήνω καμιά φορά με λίγο ούζο. Το ωραιότερο μυδοπίλαφο το έχω φάει στην "Μαρίνα", σούπερ ψαροταβέρνα στην Ν.Ποτίδαια της Χαλκιδικής.
Είδα ότι έκανες και Post για την νίκη του Θρύλου επί του ΠΑΟ στο μπάσκετ! Μα δε τους λυπάσαι, τόσα χρόνια με ένα μπάσκετ της έβγαζαν, αν χάσουν κι αυτό δεν θα ΄χουν τρύπα να κρυφτούν!
Πάντως στο τέλος της σεζόν να γράψεις άρθρο για γαύρο, γαύρο μαρινάτο, γαύρο τηγανητό, γαύρο ψητό, γαύρο πλακί, γενικώς για γαύρο! Φέτος είναι η χρονιά του γαύρου, τέλος!
@ Τζων Μπόη μου, συμφωνώ με το ούζο. Το έχω δοκιμάσει. Προτιμώ όμως το κρασάκι, για καλύτερες βούτες μετά! Με νιώθεις πιστεύω...
Δεν είμαι συχνός επισκέπτης της Χαλκιδικής, σημειώθηκε η «Μαρίνα» πάντως. «Μαρίνα» είναι και το τσιπουράδικο στη Νέα Ιωνία που επισκέπτομαι κάθε φορά που πάω Βόλο. (είχα βάλει και post) λες να το έχει το όνομα;
Ποιο Μπάσκετ; Φέτος θα αναδείξουν το Βόλεϊ σε κορυφαίο(ίσως και μοναδικό) άθλημα της χρονιάς…
Αν βοηθήσεις στις συνταγές, μέσα για το αφιέρωμα στο γαύρο :)
καλά σου έχω τα καλύτερα για γαύρο!!!!
Στην Μαύρη Θάλασσα, στις ακτές της Τουρκίας, υπάρχουν πάνω από 1000συνταγές με γαύρο. Δεν αστειεύομαι, αλλά υπάρχει γαύρος μέχρι και σε γλυκό! Σπιτικό γαυράκι του κουταλιού! Για το γαυρόψωμο ούτε λόγος!
Σοβαρολογώ!
Κάτσε να σαρώσουμε σε όλα τα σπόρ και μετά επί ένα μήνα θα δίνω καθημερινά συνταγές για γαύρο!
Επειδή όμως σε βλέπω να γλύφεσαι, λάβε μια γαυρόπιτα μαυροθαλασσίτικη για πρόγευμα και τα λέμε εν καιρώ:
http://medya.todayszaman.com/todayszaman/2009/02/02/hamsi-03.jpg
Πολύ νόστιμο ακούγεται...
Post a Comment