Για μία ακόμη σεζόν, το επιτυχημένο Σεμινάριο Απόλαυσης του Κρασιού του φίλου και αναγώστη του blog, Θόδωρου Λέλεκα έρχεται να φέρει τον ερασιτέχνη οινόφιλο πιο κοντά στο κρασί, μέσα από τη γνώση και την πρακτική εξάσκηση.
Ο πρώτος κύκλος του 2009 ξεκινάει την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στις 7.30 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί σε 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις. Κατά την διάρκεια του νέου αυτού κύκλου σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν θεωρητική κατάρτιση, αλλά και θα δοκιμάσουν επιλεγμένα κρασιά από όλες τις σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές του Ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα, καθώς και χαρακτηριστικά Ελληνικά και εισαγόμενα γλυκά και αφρώδη κρασιά.Και αυτός ο κύκλος σεμιναρίων επιφυλάσσει στους συμμετέχοντες πολλές εκπλήξεις, όπως παρουσιάσεις από γνωστούς οινοπαραγωγούς, δοκιμές σπάνιων και εξωτικών κρασιών από την προσωπική συλλογή του Θόδωρου Λέλεκα, διοργάνωση τακτικών θεματικών οινο-γαστρονομικών δείπνων, επισκέψεις σε οινοποιεία, και πολλά άλλα.
Έχοντας προσωπική εμπειρία πλέον, μπορώ να πω πως έμαθα πολλά, γνώρισα ενδιαφέροντα άτομα, δοκίμασα καταπληκτικά (και πολλές φορές ακριβά κρασιά) αλλά πάνω από όλα θα σταθώ στο παρεϊστικο κλίμα που επικρατεί στο σεμινάριο.
Ο πρώτος κύκλος του 2009 ξεκινάει την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στις 7.30 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί σε 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις. Κατά την διάρκεια του νέου αυτού κύκλου σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν θεωρητική κατάρτιση, αλλά και θα δοκιμάσουν επιλεγμένα κρασιά από όλες τις σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές του Ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα, καθώς και χαρακτηριστικά Ελληνικά και εισαγόμενα γλυκά και αφρώδη κρασιά.Και αυτός ο κύκλος σεμιναρίων επιφυλάσσει στους συμμετέχοντες πολλές εκπλήξεις, όπως παρουσιάσεις από γνωστούς οινοπαραγωγούς, δοκιμές σπάνιων και εξωτικών κρασιών από την προσωπική συλλογή του Θόδωρου Λέλεκα, διοργάνωση τακτικών θεματικών οινο-γαστρονομικών δείπνων, επισκέψεις σε οινοποιεία, και πολλά άλλα.
Έχοντας προσωπική εμπειρία πλέον, μπορώ να πω πως έμαθα πολλά, γνώρισα ενδιαφέροντα άτομα, δοκίμασα καταπληκτικά (και πολλές φορές ακριβά κρασιά) αλλά πάνω από όλα θα σταθώ στο παρεϊστικο κλίμα που επικρατεί στο σεμινάριο.
Για πιο πολλές πληροφορίες και εγγραφές, εδώ.
… Γιατί όσο πιο καλά μαθαίνουμε το κρασί, τόσο πιο πολύ το απολαμβάνουμε…
Ο Θόδωρος Λέλεκας είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Οίνου και Αποσταγμάτων, και Συντάκτης Οίνου και Οινο-γαστρονομίας στο περιοδικό «ΟΙΝΟΧΟΟΣ» της Καθημερινής και στο διαδικτυακό περιοδικό In2Life.gr.
9 comments:
Καλά κρασιά!!!!!
(γιατί καλή χρονιά... δεν την βλεπω...)
:-)))
Άμα σου πω πως συμφωνώ, τι θα πεις;
Γιάννη φίλε μου τί κάνεις; Προχθές μου έστειλε μια φίλη από την Σάμο που γνωριστήκαμε εδω στα μπλοκ κάτι κρασιά άλλο πράγμα... σε θυμήθηκα! Το κόκκινο ιδίως απίθανο!
Ελπίζω να είσαι καλά! Καλησπέρα!
γειά σου Ειρήνη.
Αυτή την περίοδο κολυμπάω στα βαθειά αλλά το παλεύω...
Αλήθεια τι ήταν το κόκκινο;
Ημίγλυκο... καταπληκτικό!
Γιάννη μου μακάρι όλα να σου πάνε καλά... είσαι στα πολύ βαθιά; Πέρασα πρόσφατα ένα βαθύ κολύμπι κι εγώ και καταλαβαίνω... άμα χρειαστείς κάτι ή κάποιον έστω να σ'ακούσει... μπορώ.
Μακάρι όλα να πάνε καλά.
Φιλιά.
καλημερούδια!!!!!!
φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλησπέρα!!!
Ελπίζω να είσαι καλά! Φιλιά!
@ Γειά σου Ζαχαρούλα
@ Ειρήνη το παλεύω...
τι κάνεις εσύ?????????
καλημέρες...
Post a Comment