Το ετήσιο ραντεβού μας με τα κρασιά της Πελοποννήσου είναι την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008, από τη 1 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., στο ξενοδοχείο Hilton.
Οι "Οίνοι Πελοποννήσου... Φυσικά", θα περιμένουν τους φίλους του κρασιού, για να τους δοκιμάσουν και να ξαναβρεθούν κοντά με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή τους.
Οι "Οίνοι Πελοποννήσου... Φυσικά", θα περιμένουν τους φίλους του κρασιού, για να τους δοκιμάσουν και να ξαναβρεθούν κοντά με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή τους.
Εκατοντάδες κρασιά όλων των τύπων, ανάμεσά τους και πρωτοεμφανιζόμενα, από 30 περίπου οινοπαραγωγούς, με προέλευση το μεγαλύτερο αμπελουργικό διαμέρισμα της Ελλάδας, την Πελοπόννησο, θα διατεθούν προς δοκιμή. Παράγονται από ελληνικές αλλά και διεθνείς ποικιλίες, που έχουν δώσει μοναδικά αποτελέσματα στα Πελοποννησιακά εδάφη: αγιωργίτικο, μαυροδάφνη, μοσχοφίλερο, ροδίτης, καμπερνέ σοβινιόν, μερλό, σαρντονέ...
Ανάμεσά τους θα βρίσκονται πολλά κρασιά ελεγχόμενης ονομασίας προέλευσης απ’ όλη την Πελοπόννησο και με παράδοση αιώνων, όπως: Μαντίνεια, Μαυροδάφνη Πατρών, Νεμέα, Πάτρα, Μοσχάτος Πατρών...
Η είσοδος είναι ελεύθερη και για τους επισκέπτες θα γίνει κλήρωση για μια φιάλη Salmanazar! Όχι, δεν πρόκειται για μαγική λέξη. Έτσι ονομάζεται στον κόσμο του κρασιού η φιάλη που χωράει 9 λίτρα, την ποσότητα, δηλαδή, 12 κανονικών φιαλών 750 ml!!!
Ανάμεσά τους θα βρίσκονται πολλά κρασιά ελεγχόμενης ονομασίας προέλευσης απ’ όλη την Πελοπόννησο και με παράδοση αιώνων, όπως: Μαντίνεια, Μαυροδάφνη Πατρών, Νεμέα, Πάτρα, Μοσχάτος Πατρών...
Η είσοδος είναι ελεύθερη και για τους επισκέπτες θα γίνει κλήρωση για μια φιάλη Salmanazar! Όχι, δεν πρόκειται για μαγική λέξη. Έτσι ονομάζεται στον κόσμο του κρασιού η φιάλη που χωράει 9 λίτρα, την ποσότητα, δηλαδή, 12 κανονικών φιαλών 750 ml!!!
9 comments:
Εγώ δεν έρχομαι... γιατί θα την κερδίσω την μπουκαλάρα σίγουρα... και επειδή δεν θα μπορώ να την κουβαλίσω... θα πρέπει να την πιω όλη εκεί... και μετά...
θα παρεκτραπώ...
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
(πολύ μου άρεσε που είδα που γίνεται ένα τόσο γνώριμο κρασί...)
Καλημέρες.
Τόσο τυχερή σαν την αδερφή μου και εσύ;
Την περασμένη Δευτέρα η εκδήλωση ήταν στην Θεσσαλονίκη.
Θα παρεκτεπείς;;;;
Θέλει μελέτη αυτό για να σου πω αν είναι κακό! :)
Gianni
υπόσχομαι στο μέλλον να ακολουθήσουν κι άλλες πιο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες ..... σ ευχαριστώ πάρα πολύ ...!
Φυσικά... και θα πήγαινα αν ήξερα για την εκδήλωση! Αναφέρεις σε ένα σχόλιό σου για την θεσ/νίκη, πότε ήταν; Δεν νομίζω να ήμουν τόσο τυχερή να κερδίσω την μπουκαλάρα αλλά θα άξιζε τον κόπο.
Πολύ όμορφες φωτογραφίες, είσαι τυχερός που έχεις τέτοιους φίλους Γιάννη!
Ξέρεις για τί κρασί τρελλαίνομαι; Μαυροδάφνι Πατρών... το καλύτερο!!!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
@ Μαρία με χαρά περιμένω να στείλεις και άλλα.
@ Ειρήνη στη Θεσσαλονίκη ήταν την περασμένη Δευτέρα 20/10. Το είχα ξεχάσει, διαφορετικά θα ανέβαζα το post νωρίτερα. Αν διάβασα καλά το δελτίο τύπου, δεν ανέφερε για κλήρωση μπουκάλας εκεί.
Οι εκδηλώσεις όμως αυτές αξίζουν γιατί σε βοηθούν να δοκιμάσεις πλήθος κρασιών και να κάνεις τις επιλογές σου. Γνωρίζεις επίσης τους ανθρώπους που είναι πίσω από αυτά και πίστεψέ με πως τους ενδιαφέρει η γνώμη σου.
Εμένα μου αρέσουν αρκετά κρασιά ανάλογα την διάθεση και το φαγητό. Προτιμώ με διαφορά τα κόκκινα. Αγαπημένη η ραψάνη καθώς και το ξινόμαυρο και αγιοργήτικο από Ελληνικά και το syrah από ξένες ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα.
Από λευκά Σαντορίνη ή chardonnay.
Δεν μου αρέσουν τα Ελληνικά γλυκά (προτιμώ Πορτογαλλέζικα) αλλά και αυτά σπάνια.
είσαι τυχερός......
καλημέρα!
Καλημέρα και καλό μήνα Γιάννη!
@ Ζαχαρούλα χόμπι είναι το κρασί και προσπαθώ να παρακολουθώ τις εκδηλώσεις.
@ Ειρήνη καλή εβδομάδα
Λοιπόν...
Χθες πήγα στην έκθεση στο Hilton.
Εντυπώσεις;
Πολύ ζέστη στο χώρο, δεν βοηθούσε για δοκιμές.
Εξαιρετικό το "S" από την Γαία, καθώς και το ΤΑOS του Παρπαρούση (ξηρή οινοποίηση μαυροδάφνης) και τα δύο δέχονται παλαίωση.
Πολύ καλό και το "σύνορο" του Σκούρα, το "μικροκλίμα" του Παπαϊωάννου, το Cabernet του Παναγιωτόπουλου από το Πυργάκι Μεσσηνίας, κλασική αξία ο Τσιώλης από τους Γαργαλιάνους (να προβάλουμε και τα Μεσσηνιακά!).
Από λευκά δεν δοκίμασα πολλά αλλά είχε καλές Μαντινείες σύμφωνα με φίλο.
Δοκίμασα όμως την ρομπόλα Gentilini γιατί είναι αγαπημένη, όπως και το Red που βγάζουν.
Μετά από προτροπή ειδικού δοκίμασα και τον¨"Αυγουστιάτη" στο κτήμα Μπρινζίκι αλλά και την "Κυδωνίτσα" του Θεοδωρακάκου.
Όμως...
Το πιο όμορφο τραπέζι ήταν με διαφορά της Στροφυλιάς!!!
(και με ψυχολογική υποστήριξη για αυτούς που δεν άντεχαν τόση ομορφιά!!!)
Post a Comment