Πολλά πρωινά στο καφενείο του Βαρβουτσή στην Κορώνη, έχω προβληματιστεί τι καφέ να πάρω. Έναν παγωμένο espresso freddo σκέτο, όπως τον απολαμβάνω κάθε πρωί στο γραφείο,
ή έναν παραδοσιακό απολαυστικό και μυρωδάτο Ελληνικό Λουμίδη, φτιαγμένο στο μπρίκι από έμπειρο καφετζή που έχει ψήσει τόνους Ελληνικού καφέ; (Γιατί όταν βρίσκω παραδοσιακά καφενεία είναι μεγάλος ο πειρασμός της απόλαυσης ενός Ελληνικού).
ζήτησα έναν παγωμένο καφέ ότι έχουν, περιμένοντας να πιω espresso ή φραπέ. Με έκπληξη μου είπαν πως έχουν ότι θέλω, ακόμη και παγωμένο Ελληνικό. Τον Λουμίδη frio!
Μου εξήγησαν πως έχει γίνει και διαφήμιση την οποία και βρήκα εδώ.
Η παρασκευή του πανεύκολη. Φτιάχνεις έναν διπλό Ελληνικό, τον περνάς από το φίλτρο του Γαλλικού να κρατήσει το κατακάθι και τον ρίχνεις σε ποτήρι με παγάκια. Αν θες προσθέτεις γάλα ή ζάχαρη.
Εντυπώσεις; Ο πρώτος ήταν αραιός. Ο δεύτερος όμως μια χαρά. Και αρωματικός και παγωμένος. Κάποιος θα πει πως ο καφές είναι χαρμάνι, γεύση και οσμή και όχι καφετιά παγοκυβάκια. Δεν διαφωνώ, αλλά και ο παγωμένος espresso πως γίνεται;
Έτσι λοιπόν την επόμενη φορά (ελπίζω σύντομα) που θα ξανακαθίσω Βαρβουτσή θα έχω και άλλη μία επιλογή.
Πάντως ότι καφέ και να παραγγγείλω εκεί, ένα είναι σίγουρο. Η συνέχεια θα είναι ένα διπλό ούζο με μεζέ πριν το μεσημεριανό φαγητό!
13 comments:
Α ρε Γιάννη μ'αυτά τα μεζεκλίκια σου!!!
Παγωμένο ελληνικό... πρώτη φορά ακούω! Δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτό το προϊόν! Εγώ πάντως θα επιμείνω στον ελληνικό, τον κλασσικό τον ζεστό, γιατί γενικά δεν μου αρέσουν πολύ οι παγωμένοι καφέδες! Πάντως μια δοκιμή θα την κάνω αν μου δωθεί η ευκαιρία!
Καλησπέρα Γιάννη!
Φιλιά πολλά!!!
@ Ειρήνη μου τι νομίζεις; Εγώ το ήξερα; Χρειάστηκε να μου το εξηγήσει ο ίδιος ο Λουμίδης αυτοπροσώπως!!!
Νομίζω ότι το είχα δει στην τηλεόραση, αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρη.
Ο καφές μόνο σε περίοδο εξετάσεων (φτου φτου, μακρυά από εμάς πλέον, τέλος!!!).
Τα μεζεδάκια όμως και οι όμορφες φωτογραφίες δίπλα στην θάλασσα, ουουου! Πώς μου αρέσουν!
Ο γαύρος ο μαρινάτος προχθές, μπας και ήταν ετοιματζίδικος; Κάτι τον έριχνε λίγο. Αύριο θα σε "τιμήσω", έβαλα ελέφαντες στο μούσκιο.
@ Jua δεν μπορώ να ξυπνήσω χωρίς καφέ. Θυμάσαι και προχθές, με τον καφέ στο χέρι με βρήκατε!
Όχι δεν νομίζω πως ο γαύρος ήταν ετοιματζίδικος (Είχε πολύ σκόρδο για να είναι. Άθλιο όμως το λάδι του). Απλά η μαγείρισα δεν ήταν ότι καλύτερο και όχι μόνο στο γαύρο.
Όσο αφορά το συγκεκριμένο κεφενείο της φωτογραφίας είναι το αγαπημένο και του ανηψιού μου για τις ποικιλίες που φέρνει για μεζέ!
Την έχω δει την διαφήμιση φίλε και κοντοπατριώτη, αλλά δεν θα τον προτιμούσα για κρύο. Ζεστό, διπλό, μέτριο και με λίγο γάλα (κάθε πρωί, χρόνια τώρα). Και στο παραδοσιακό καφενεδάκι της Πύλου, παρέα με γλυκό του κουταλιού ή υποβρύχιο, στα πιο παλιά τα χρόνια, και στην συνέχεια το ουζάκι με το μεζεδάκι (που όταν ήμουν παιδί, ο παππούς έπινε το ούζο, 2-3 στην σειρά, για να τρώω εγώ τον μεζέ και πήγαινα χορτασμένη σπίτι για μεσημεριανό).
Με το καλό και τούτο το καλοκαίρι!
@ Λόπε μου στην πλατεία της Πύλου στις καρέκλες κάτω από τον πλάτανο έχω πιεί και καφέδες και μπύρες, απλά ο φίλος με τον οποίο τα μοιραζόμουν δίνοντας εκεί τα Σαββατιάτικα ραντεβού μας, δεν είναι πλέον μαζί μας. Έκτοτε δεν ξανακάθησα και εγώ εκεί...
ΠΡΟΤΑΣΗ: να κανονίσουμε λοιπόν να πάμε μαζί. Παρέα θα "ξορκίσουμε" τα φαντάσματά μας! Με ελληνικό ή ουζάκι, ανάλογα την επιθυμία και την στιγμή....
Φιλιά και να προσέχεις.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Εχω γεμίσει τον καταψύκτη με μανιτάρια και σας περιμαίνω!
Μανιταρομεζέδες ...και μανιταρόπιτες! Καλώς να έθρετε!
Φιλιά
Κι εγώ είμαι το ζεστού καφέ αλλά θα τον δοκίμαζα από περιέργεια. Όχι σε παραδοσιακό καφενείο όμως, εκεί μόνο αυτά που έχεις φωτογραφίσει "επιτρέπονται", μικρό μερακλίδικο καφεδάκι και ουζάκι με μεζέ.
Τι δε θα δινα για το ουζάκι και το μεζέ δίπλα σε αυτή τη θάλασσα! Η πατρίδα σου είναι πανέμορφη Γιαννη! :)
Ευχομαι σύντομα να δοκιμάσεις τον παγωμένο ελληνικό στο καφενεδάκι, μα κυρίως να επαναλάβεις τα ουζομεζεκλίκια! :)
@ Elie συμφωνώ, αν και δεν έμεινα πολλά παραδοσιακά καφενεία πλέον...
@ Julia από το ερχόμενο Σ/Κ θα είμαι κάτω.Κερνάω ούζο με ποικιλία!
Διακοπές δεν πήγες καθόλου; Να ξέρεις, άλλαξα το mail μου... manasieirini@gmail.com είναι το καινούργιο.
Καλημέρα!
Αν έχετε μηχανή του espresso δοκίμαστε να βάλετε ελληνικό αρχοντικό του Λουμίδη (διπλή δόση).
Ο καφές που θα βγεί είναι το ίδιο αρωματικός χωρίς τον τελφέ (κατακάθι)
Χτυπήστε τον με παγάκια και απολαύστε ένα freddo ελληνικό.
Είμαι θιασώτης του ελληνικού καφέ και αυτό το σκεύασμα με ενθουσίασε για το καλοκαίρι !!!
Post a Comment