Saturday, October 4, 2008

www.koroni.gr

Διάβασα στον τοπικό τύπο σήμερα για τον απολογισμό του Δημάρχου Κορώνης μετά από 22 μήνες θητείας. Ανάμεσα στα άλλα έμαθα πως πλέον ο Δήμος μας έχει και ιστοσελίδα! Επιτέλους!
Έψαξα την νέα ιστοσελίδα και την διάβασα όλη φυσικά. Πολύ θα ήθελα κε Δήμαρχε να μάθω το κόστος. Γιατί; Μα γιατί το αποτέλεσμα είναι σχεδόν πρόχειρο. Προφανώς οι κατασκευαστές βασίστηκαν σε κάτι που είχαν ήδη έτοιμο και την έφτιαξαν αλλάζοντας τα κείμενα.
Παρατηρήσεις:
- Το «Μήνυμα Δημάρχου» δεν ανοίγει. Δεν το παρέδωσε ακόμη ο Δήμαρχος το μήνυμα; Επίσης τόσο σημαντικό είναι το μήνυμα που μπαίνει με δική του ενότητα, ίδιας βαρύτητας με την παρουσίαση του τόπου και την ιστορία του; Ακόμη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα στριμώχτηκαν επάνω δεξιά.
- Στην παρουσίαση του Δήμου, στην ενότητα «Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ» δεν γίνεται αναφορά στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Γιατί;
- Παρουσίαση στα αξιοθέατα; Χάλια. Θα μπορούσε να υπάρχει εμπλουτισμός με φωτογραφίες. Τίποτε. Φυσικά ούτε εδώ λόγος για αξιοθέατα στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Δεν υπάρχουν αξιοθέατα εκεί; Ποιος αλήθεια έγραψε αυτό το σύντομο αρθράκι για την εύρεση της εικόνας της Ελεήστριας; Τα βιβλία που έχουν γραφεί τα διάβασε πρώτα;
- Πάμε στην ενότητα Ιστορία. Το copy (ή μάλλον clopy) paste είναι εμφανές.
Ξεκινά: «Ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ που την επισκέφθηκε 5 ΑΙΩΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ…». Αργότερα από τι Δήμαρχε; Αφού δεν αντέγραψαν το πριν αυτοί που ανέλαβαν να φτιάξουν την ιστοσελίδα. Το ξέχασαν! Και καλά αυτοί. Όταν την «ανέβασαν» δεν την διάβασε κανείς στον Δήμο; Ακόμη και για το που τοποθετεί ο Παυσανίας την αρχαία Ασίνη (και όχι Κορώνη αν δεν κάνω λάθος) υπάρχουν πολλές γνώμες. Έρχεται τώρα ο ίδιος ο Δήμος και παίρνει θέση στην ιστοσελίδα του πως είναι στο Πεταλίδι; Μπράβο Δήμαρχε!!!
Επίσης όλη την ιστορία του Δήμου Κορώνης την αποτυπώσατε σε 12 (ΝΑΙ! 12) σειρές; Σκονάκι για διαγώνισμα κάνατε άσχετοι;
- Οι φωτογραφίες με κακή ανάλυση (προφανώς για να μην βαρύνει η σελίδα) σε ξεχωριστή ενότητα επάνω δεξιά και χωρίς υπότιτλο να γνωρίζει κάποιος τι βλέπει. Ακόμη και αυτές όμως πολύ λίγες και μόνο από την Κορώνη και όχι από τα Δημοτικά Διαμερίσματα.
Κάτι τελευταίο.
Πάμε στην επόμενη ενότητα με θέμα «ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ». Δεν υπάρχει τίποτε. Δεν έχουμε νέα!
Εδώ όμως θα ήθελα να καταθέσω την δική μου επαγγελματική γνώμη. Όταν βάζεις τέτοια ενότητα σε ιστοσελίδα, δεσμεύεσαι ταυτόχρονα πως θα «ανεβάζεις» ειδήσεις, νέα. Διαφορετικά άστο… θα βρωμίσει. Έχω δει δεκάδες ιστοσελίδες, δημόσιες και ιδιωτικές, όπου η ενότητα «νέα» έχει να ενημερωθεί χρόνια. Μερικές φορές από τότε που την έφτιαξαν. Έκτοτε μόνο αράχνες. Εύχομαι (αν και το φοβάμαι) να μην γίνει το ίδιο και με την ιστοσελίδα του Δήμου.
Για την ενότητα «Επιχειρήσεις» δεν θα κάνω σχόλιο, μιας και δεν γνωρίζω ούτε πως επιλέχτηκαν οι επιχειρήσεις που παρουσιάζονται, ούτε αν πλήρωσαν, ούτε αν ειδοποιήθηκαν οι υπόλοιποι να συμμετάσχουν.
Ένα από τα πράγματα που θέλω να βρω, σαν επισκέπτης, σε ιστοσελίδες δήμων, είναι ένας καλός και αναλυτικός χάρτης. Ίσως να είναι και το πρώτο που ψάχνω, μιας και όλα τα άλλα περί ιστορίας κτλ τα βρίσκω και αλλού. Θεωρώ τον χάρτη που βρήκα απλό και μικρό.
Τι δεν βρήκα; Πολλά. Μεταξύ αυτών κάτι για την παροιμία με τον «Μπάρμπα στην Κορώνη», για την Κορωναίικη ποικιλία της ελιάς, φωτογραφίες από τις παραλίες του Δήμου με οδηγίες πρόσβασης, κτλ
Ελπίζω να μην δόθηκαν πολλά χρήματα για την ιστοσελίδα. Θα χαιρόμουν ακόμη αν μάθαινα πως θα την βελτιώσουν. Ελπίζω…

8 comments:

Juanita La Quejica said...

Αυτό που είχα ακούσει εγώ όταν απέκτησε ο δήμος μας ιστοσελίδα είναι ότι όλα έγιναν με κάτι πακέτα της ΕΕ και ήταν κάπως στάνταρτ το φορμάτ για τους περισσότερους "φτωχούς συγγενείς" δήμους. Οπότε ίσως γι αυτό να εντόπισες όλα αυτά τα προβλήματα, ή ας ελπίζουμε ότι απλά ακόμα την φτιάχνουν την σελίδα.

Gianni said...

Ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Ξεκινώ από το Δεύτερο. Από αυτά που είπε ο Δήμαρχος η ιστοσελίδα είναι καιρό στον αέρα και έχει και επισκέψεις. Δεν κάνεις δοκιμές με ιστοσελίδα Δήμου. Όταν την ανεβάσεις είναι όλα οκ.
Για το πρώτο τώρα. Επειδή γνωρίζω πως είναι οι συμβάσεις με τις εταιρείες που σου φτιάχνουν ιστοσελίδα. Τα κείμενα αυστηρά, τα δίνει ο πελάτης, δηλαδή ο Δήμος.
Για το format πέρνει προσχέδιο και το εγκρίνει.
Η εταιρεία που την έφτιαξε έχει το όνομά της και link στην 1η σελίδα. Είδα και άλλες δουλειές της. Δεν είναι τόσο πρόχειρες.
Αλλά και στάνταρτ να ήταν το format, εμένα τα κείμενα με τσάντισαν κυρίως.

eirini said...

Πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις σου φίλε μου! Αχ! να σου πω...γέλασα εκεί με τα "Νέα μας"...που δεν είχε νέα χαχαχαχα!!!!

Χωρίς πλάκα, είναι κρίμα ένα τόσο όμορφο μέρος να μην έχει μια κατατοπιστική και συνεχώς ενημερωμένη ιστοσελίδα. Ελπίζω να την βελτιώσουν κάποια στιγμή.
Καλό βράδυ Γιάννη μου!

Anonymous said...

μαλλον άσχετο τωρα αυτο,αλλα για την παραλία Ζαγκα έχω διαβασει οτι είναι πολύ όμορφη,ισχύει;

aKanonisti said...

Χαχαχαχαχαχαχαχαχχα
είσαι ξινος!!!!!
Χαχαχαχαχαχαχαχχαχα
φοβερή κριτική!!!!
Φαντάζομαι τα μουτρα.. του Δήμαρχου.. άμα σε διαβάσει!!!!
Χαχαχαχαχαχαχαχα

Gianni said...

@ Ειρήνη κρίμα είναι μιας και δεν νοείται τουριστικό μέρος χωρίς αξιοπρεπή παρουσία στο internet.

@ Cook με εκπλήσεις. Δεν έχεις έρθει; Η παραλία του Ζάγκα είναι υπέροχη, μεγάλη και ήσυχη. Θα δεις και εδώ μέσα κάποιες φωτογραφίες αλλά θα βάλω και άλλες.

@ Ακανόνιστη μακάρι να το διάβαζε ο Δήμαρχος και να λάμβανε υπόψη τις παρατηρήσεις μου και ας έκανε μούτρα.
Αλλά αν είχε τέτοια εξοικείωση με την τεχνολογία για να μπορεί να με διαβάζει, δεν θα δεχόταν να παραλάβει αυτό το έκτρωμα σαν την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.
Από την άλλη αν ξινίσει σημαίνει πως δεν θέλει κριτική.

Anonymous said...

Ελα ντε...εχω γυρισει μερη και μερη,μα το νομο μας...μαλλον τον μισο ξερω!
τωρα παντως που το επιβεβαιωνεις το βαζω στοχο...

gossip said...

Gianni δεν ξέρω αν προσπάθησες να ψηφίσεις στο ερώτημα "Τι περισσότερο θα θέλατε από τον Δήμο Κορώνης". Φυσικά δεν δουλεύει. Κρίμα, χάρηκα όταν είδα ότι έχουμε ιστοσελίδα, αλλά τώρα...