Thursday, May 14, 2009

"Ανοιχτές Πόρτες Οινοποιείων Αττικής" 16 - 17 Μαΐου

Για 4η συνεχή χρονιά τα Οινοποιεία της Ευρώπης ανοίγουν τις πόρτες τους στο ευρύ κοινό. Με την ευκαιρία αυτή τα Οινοποιεία – μέλη της ΕΝ.Ο.Α.Α. σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής προσκαλούν τους φίλους του Οίνου και του Αττικού Αμπελιού να επισκεφθούν τα Οινοποιεία το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Μαΐου από τις 11:00 έως τις 18:00, να ξεναγηθούν στους χώρους τους και να γευτούν τα εξαιρετικά κρασιά τους.
Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού και έχουν ως σκοπό η κάθε πόλη που συμμετέχει στο δίκτυο να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί προκειμένου να φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του. Πιο συγκεκριμένα, για δύο ημέρες σε όλη την Ευρώπη όλα τα οινοποιεία διοργανώνουν πολύ-θεματικές εκδηλώσεις, ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες και παρουσιάσεις κρασιών.
Για το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαΐου η είσοδος σε όλα τα Οινοποιεία της ΕΝ.Ο.Α.Α. θα είναι δωρεάν, θα παρέχεται έκπτωση 20% για κάθε αγορά φιάλης κρασιού ενώ 1 ευρώ από κάθε πώληση φιάλης θα διατεθεί για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.
Ωραίος καιρός για βόλτα στα Μεσόγεια, σχεδόν κανονίστηκε η παρέα, αλλά και το τσιμπούσι μετά στον Κρητικό :)
Στην Ελλάδα εκτός της Αττικής συμμετέχουν η Ένωση των Οινοποιών της Κεντρικής Ελλάδας και και η Ένωση των Οινοποιών της Βορείου Ελλάδος με τους Δρόμους του Κρασιού!

8 comments:

eirini said...

Πολύ καλή εκδήλωση... δεν την είχα ξανακούσει!

Φιλάκια!

Gianni said...

Ειρήνη δες εδώ http://www.wineroads.gr/
για την Βόρεια Ελλάδα και ετοίμασε την εκδρομή σας :)

Juanita La Quejica said...

Σάββατο ή Κυριακή πάτε για το τσιμπούσι;

Gianni said...

Σάββατο στον Κρητικό στην Κάντζα!
Κυριακή άλλο τσιμπούσι σε καινούργιο σπίτι φίλης στα βόρεια...

Τζων Μπόης said...

"κουδούνι" λοιπόν το Σαββατοκύριακο!

Χικ, θα πιω και ούζα στη Ν.Μάκρη, χικ και κρασί στα Μεσόγεια, χικ και καμιά μπυρίτσα στο Beer Academy, χικ, μετά χικ θα δω και τη Hadise χικ, να κάνω Dum Tek Tek, χικ και να φωνάξω ύστερα Sakiiiiissssss και χικ να βγω στη Ομόνοια χικ να πανηγυρίσω για την πρωτιά χικ και μετά να με μαζέψει το Ηθών χικ για να ησυχάσουμε εν τέλει όλοι χικ...

Gianni said...

Τζων Μπόη νόμιζα πως θα τσίμπαγες για Κρητικό...

eirini said...

Μου έδωσες μπόλικο υλικό για διάβασμα!
Ευχαριστώ Γιάννη!

"ζαχαρούλα.." said...

τελικά όσο ζεις μαθαίνεις.... σοφή κουβέντα!!!

καλημερούδια Γιάννη μου!!